Zlatan Klokić o praksama borbe protiv finansijskih prevara u EU

Srna
Zlatan Klokić o praksama borbe protiv finansijskih prevara u EU

BANjALUKA - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić otvorio je danas u Banjaluci konferenciju na kojoj će učesnici imati priliku da se upoznaju o administrativnim praksama za borbu protiv finansijskih nepravilnosti i prevara u EU, kao i da razmijene iskustva i primjere dobre prakse.

Na konferenciji pod nazivom "Zaštita finansijskih interesa EU: korišćenje administrativnih dobrih praksi i saradnja sa istražnim organima" učestvuje oko 70 predstavnika institucija Srpske, banjalučkog Univerziteta, te partneri iz Italije.

Konferenciju, koja se održava u okviru projekta "Rano otkrivanje i sprečavanje nepravilnosti i prevara u upravljanju finansijskim sredstvima EU", organizuju resorno ministarstvo, Univerzitet u Banjaluci i partner iz Italije, a održava se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Klokić je, obraćajući se okupljenima, naglasio važnost ovog projekta u procesu izgradnje institucionalnih kapaciteta Republike Srpske za upravljanje fondovima EU, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je predstavio konkretne aktivnosti koje Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju sprovodi u svojstvu republičkog koordinatora za realizaciju finansijskih instrumenata EU.

Učesnicima konferencije obratili su se i dekan Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta Željko Mirjanić i prodekan za naučnoistraživački rad na Ekonomskom fakultetu Goran Popović.

Projekat "Rano otkrivanje i sprečavanje nepravilnosti i prevara u upravljanju finansijskim sredstvima EU" finansiran je iz evropskog programa i ima za cilj unapređenje borbe protiv prevara i nepravilnosti u upravljanju i izvještavanju o realizaciji fondova EU.

Trajanje projekta je od 1. marta 2019. godine do 31. maja 2020. godine. Do sada su u okviru projekta održane dvije konferencije i tri vebinara, a do kraja projekta planirano je održavanje još dvije konferencije i dva vebinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana