Žandarmerija obezbjeđuje uslove za sjednicu Glavnog odbora SP

RTRS, Srna
Žandarmerija obezbjeđuje uslove za sjednicu Glavnog odbora SP

DOBOJ - Ispred hotela "Park" u Doboju stigli su pripadnici Žandarmerije Republike Srpske kako bi obezbjedili uslove za održavanje sjednice Glavnog odbora (GO) Socijalističke partije (SP) jer je prethodno nekolicina ljudi koji nisu članovi GO probila ulazna vrata i ušla u salu.

Obezbjeđenje je prethodno u salu puštalo samo akreditovane članove Glavnog odbora i opštinskih i gradskih odbora, a ova grupa upala je u salu uz podršku većeg broja zatvorskih čuvara iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banja Luka.

Žandarmerija zahtijeva da svi koji nisu Članovi GO napuste salu.

Sjednica je zakazana nakon što je predsjednik SP Petar Đokić isključio iz stranke predsjednika Gradskog odbora SP u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

U dobojskom hotelu "Park" u toku je sjednica Izvršnog odbora SP, nakon koje treba da bude održana i sjednica Glavnog odbora stranke.

Selak, Skoko i Savanović navodno se nalaze na sjednici Izvršnog odbora, a Selak je mejlom javio da neće doći na sjednicu Glavnog odbora.

Većina članova Glavnog odbora nalazi se u restoranu hotela "Park", dok grupa članova te stranke koja je autobusom stigla u Doboj iz Banjaluke i dalje čeka dozvolu za ulazak u salu u kojoj bi trebalo da se održi sjednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana