Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost: Nedostaje 600 graničnih policajaca

Srna
Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost: Nedostaje 600 graničnih policajaca

SARAJEVO- Najizraženiji problem u Graničnoj policiji BiH je velika kadrovska nepopunjenost, s obzirom na to da ovoj agenciji nedostaje 600 graničnih policajaca, istaknuto je na sastanku delegacije Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost sa predstavnicima Granične policije u Gradišci.

Na sastanku je naglašeno da u vezi sa ovim problemom veliku pomoć pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/, kao i kantonalni MUP-ovi, što je posebno izraženo u sprečavanju ulaska ilegalnih migranata, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Granične policije BiH ocijenili su da bi izmjene i dopune dopune Zakona o policijskim službenicima, te dogradnja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i niza drugih podzakonskih akata bili neophodni za ubrzavanje procesa popune Granične policije BiH s ciljem efikasnijeg terenskog rada i snažnije borbe protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

Delegaciju Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost činili su Sanja Vulić, Jasmin Imamović i Slavko Matić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana