Za pronalazak nestalih potrebna institucionalna pomoć domaćih vlasti

Srna
Za pronalazak nestalih potrebna institucionalna pomoć domaćih vlasti

SARAJEVO - Direktor Međunarodnog komiteta Crvenog krsta /MKCK/ za Evropu i Centralnu Aziju Martin Šip izjavio je danas u Sarajevu da je za pronalazak preostalih 7.000 nestalih lica u BiH potrebna institucionalna pomoć domaćih vlasti.

Šip je tokom sastanka sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem rekao da je u proteklih 25 godina riješeno dvije trećine slučajeva kada je riječ o svim nestalim licima u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je upoznao Džaferovića o prvim rezultatima petogodišnje strategije MKCK-a za pronalazak preostalih nestalih lica na području bivše Jugoslavije, od kojih je više od 7.000 nestalih lica iz BiH.

Sagovornici su razgovarali i o migrantskoj krizi u regionu, kao i o repatrijaciji državljana BiH koji se nalaze u kampovima u Siriji i njihovoj ponovnoj integraciji u društvo, za šta je MKCK iskazao spremost da pomogne u tom procesu.

Sastanku su, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, prisustvovali njihovi savjetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana