Za podsticaje povećanju plata odobreno 1,95 miliona KM

Srna
Za podsticaje povećanju plata odobreno 1,95 miliona KM

BANjALUKA - Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je zaključno sa 30. septembrom odobrilo 1,95 miliona KM za 127 privrednih subjekata koji su isplatili uvećanu platu za oko 2.295 radnika u šestom obračunskom periodu (januar-jun).

Privredni subjekti koji su povećali plate radnicima imali su mogućnost da do 29. avgusta podnesu zahtjev putem aplikacije “E-podsticaj”, koja se nalazi na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je Srni da je zahtjeve za podsticaj za povećanje plate radnika za šesti obračunski period putem aplikacije podnijelo 777 privrednih subjekata, koji su povećali plate za 27.263 radnika.

“Isplata navedenih sredstava je u toku, te će u narednom periodu biti obrađeni i preostali zahtjevi za podsticaj za povećanje plata”, naveo je Petričević.

Kada je riječ o đelatnostima privrednih subjekata, Petričević je naglasio da su ovom podsticajnom mjerom obuhvaćeni svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne đelatnosti, a najviše interesovanja su izkazali privredni subjekati iz prerađivačkog sektora.

Za prvih pet obračunskih perioda, od jula 2019. do decembra 2021. godine, odobreno je 2.417 zahtjeva privrednih subjekata kojima su isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od oko 33,2 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana