Vulin u Istočnom Sarajevu: Ne smije se zaboraviti ko je pobio djecu

Srna
Vulin u Istočnom Sarajevu: Ne smije se zaboraviti ko je pobio djecu

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prilikom posjete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu poklonio se spomeniku podignutom u čast ubijene djece tokom odbrambeno-otadžbinskog rata u Sarajevu i Srpskom Sarajevu i odao počast nevinim stradalnicima čija je mladost prekinuta dejstvima takozvane Armije BiH.

Vulin je poručio da treba činiti sve da se takve tragedije nikada ne ponove i istakao da žrtve ne smiju biti zaboravljene.

"Ne sme se desiti da se zaboravi ko je tu decu pobio i da se ne zaboravi čija su to deca", poručio je Vulin.

Vulin je rekao da je ovakvih spomenika sigurno moglo biti i na drugim mjestima.

"Nije na meni da govorim gde će se postavljati spomenici. Ima ko da o tome odlučuje, ali kada vidite nešto ovako morate da budete ganuti i iskreno ljudski povređeni. Strašno je što je to tako. Strašna je ta brojka od preko 100 ubijene dece", rekao je Vulin.

Spomen-obilježje nevino stradaloj djeci sa područja Srpskog Sarajeva od 1992. do 1995. godine, 13. septembra 2018. godine otkrili su tadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Danijela Mrda.

Na spomeniku su uklesani stihovi pjesme Gorana Vračara "Sumrak", koji su posvećeni stradaloj djeci.

Spomenik je izgrađen na inicijativu školskog odbora i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo s ciljem njegovanja sjećanja na ubijenu djecu u Srpskom Sarajevu.

Od 475 ubijene djece u odbrambeno-otadžbinskom ratu na prostoru Republike Srpske, najviše je stradalo u Srpskom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana