Vulić: Zaštititi interese i institucije Srpske

Srna
Vulić: Zaštititi interese i institucije Srpske

BANjALUKA - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da najvažniji zadatak predstavnika Republike Srpske na nivou BiH mora biti zaštita institucija i interesa Srpske, prema kojoj bošnjačka politička elita konstantno pokazuje netrpeljivost.

“U Sarajevu moramo s oprezom sve posmatrati, jer bošnjačka politička elita pokazuje netrpeljivost prema nama. Svi koji dolaze iz Republike Srpske u Sarajevo moraju građanima reći da je sarajevska politika usmjerena ka centralizaciji BiH, što je nedopustivo”, rekla je Vulićeva večeras za Alternativnu televiziju.

Ona je istakla da Republika Srpska ima obrise države i da se na nivou BiH brani njena granica i institucije.

“Nažalost, kolege iz PDP-a i SDS-a ne mogu da shvate da u parlamentu BiH moraju djelovati prosrpski. Njih ne zanima srpsko jedinstvo i bitno im je da se vrate u vlast uz dogovor sa SDA”, izjavila je Vulićeva.

Govoreći o pokušaju smjene Savjeta ministara, Vulićeva je navela da je znala da neće biti opozvan.

“Bez obzira koliko SDA u nama ne vidi dobrog sagovornika, ova pratija je veoma svjesna da jačeg pobjednika od SNSD-a nema. Postoje priče da se lideri SDA, SDS-a i PDP-a sastaju sa predstavnicima američke Ambasade u BiH i pregovaraju o rušenju Savjeta ministara u maju ove godine, ali sam sigurna da od toga nema ništa”, kaže Vulićeva.

Ona je naglasila da Savjet ministara dobro radi, te da je obezbijedio nesmetan uvoz esencijalne robe u vremenu pandemije virusa korona.

“Otkočen je i put ka EU i to je uradio sadašnji saziv Savjeta ministara. EU je pohvalila mnoge strategije koje je donio Savjet ministar, među kojima je i o procesuiranju ratnih zločina. Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija se odlično bori i radi posao”, rekla je Vulićeva.

Kada je riječ o migrantskoj krizi u BiH, Vulićeva je ponovila stav institucija Republike Srpska da migrantski kampovi neće biti formirani u Srpskoj.

Govreći o odluci Centralne izborne komisije /CIK/ o izborima u Doboju, Vulićeva je ocijenila da je CIK počinio niz prekršaja i ne zna da radi posao.

“Međutim, ne možemo da dozvolimo da građani Doboja ispaštaju zbog CIK-a koji ne zna da radi posao. CIK nema nikakav dokaz protiv SNSD-a, a podnijela sam krivičnu prijavu protiv članova CIK-a i predsjednika PDP-a i SDS-a, jer je prekršen izborni zakon i zato što imamo dokaze da je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina bila savjetnik Mirka Šarovića, a Jovan Kalaba - predsjednik statutarne komisije PDP-a. Članovi CIK-a iz Srpske glasaju protiv rezultata izbora u Srebrenici, odnosno protiv srpskog načelnika, što nije normalno”, kaže Vulićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana