Vulić: Neodgovorno i nedopustivo Mektićevo glasanje

Srna
Vulić: Neodgovorno i nedopustivo Mektićevo glasanje

SARAJEVO - Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je Srni da je Dragan Mektić srpski siguran glas kojim Bošnjaci dobijaju podršku za sve, što pokazuje njegovo glasanje za inicijativu Denisa Bećirovića o "hibridnom ratu" radi jačanja kapaciteta odbrane BiH.

Vulićeva smatra neodgovornim i nedopustivim to što je Dragan Mektić (SDS) juče glasao za inicijativu delegata bošnjačkog naroda Bećirovića - Analiza o vođenju hibridnog rata protiv države BiH s prijedlogom mjera za efikasnije sigurnosno djelovanje i jačanje državnih kapaciteta odbrane.

Vulićeva je navela da su za tu inicijativu na jučerašnjoj sjednici Komisije glasali poslanik SDS-a Mektić i bošnjački članovi Komisije, dok su ona i hrvatski delegati Marina Pendeš i Bariša Čolak bili protiv, te inicijativa nije dobila podršku.

- Javnost treba da zna kako odlučuju komisije. Iako sam ja bila protiv, da je bio jedan glas "za" iz reda hrvatskog naroda, inicijativa bi prošla - pojasnila je Vulićeva.

Ona je dodala da je po jedan glas iz svakog naroda potreban za podršku inicijativi.

Ona je navela da je hibridni rat termin koji se ogleda u uticiju kako kroz ekonomiju, tako i kroz psihološke operacije, a mediji se koriste kao moćno oružje.

- Kroz takozvane bijele informacije se pružaju tačne, ali s ciljem, instruisane informacije. Sive informacije su one iskrivljene sa određenim istinitim elementima, dok su crne čiste i dobro osmišljene laži - rekla je Vulićeva.

Inicijativom Denisa Bećirovića, delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dom naroda zadužuje Savjet ministara BiH da u roku od tri mjeseca od dana usvajanja ove inicijative pripremi i u parlamentarnu procedure uputi Analizu o vođenju hibridnog rata protiv BiH s prijedlogom mjera za efikasnije sigurnosno djelovanje i jačanje državnih kapaciteta odbrane.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana