Vukanović džipom blokirao ulaz u zgradu Gradske uprave

GS
Vukanović džipom blokirao ulaz u zgradu Gradske uprave

TREBINjE - Narodni poslanik i nosilac Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović parkirao je svog džipa ispred zgrade Gradske uprave Trebinje, sa porukom zalijepljenom na šoferšajbni – “Stop mobingu vatrogasaca i radnika”.

Vozilo je oko 11 časova parkirao na trotoar i jednim dijelom propeo na ulazne stepenice u zgradu Gradske uprave, pa je policija pokušavala sa dva šlep vozila da ukloni automobil, ali bezuspješno, pišu "Nezavisne novine". Agonija je trajala sve do 14 časova, kada se pojavio Vukanović, dao ključeve policiji, sjedajući na zadnje sjedište, nakon čega su se odvezli.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je potvrdio da su, nakon što su primijetili nepropisno parkiranog džipa pozvali policiju, izvinivši se svim građanima Trebinja, ali i turistima, jer je i saobraćaj otežan, kao i kretanje pješaka ovom ulicom, odnosno, trotoarom.

- Policija će ustanoviti da li je vozilo zbog neispravnosti otišlo na trotoar van kontrole, ili je vozač van kontrole - kazao je Ćurić, napominjući da su dobili nezvanične informacije da se radi o slučaju koji se u posljednjih par dana ponavlja.

On se zapitao koliko osoba koja ovo radi misli dobra i sebi i gradu Trebinju i Republici Srpskoj, a poruka na automobilu, kako je shvatio, nije upućena njemu.

- U ovoj zgradi nije vatrogasna jedinica koja bi trebala rješavati probleme vatrogasaca, a ako radnici Gradske uprave nisu zadovoljni postoji procedura kojom se iskazuje to nezadovoljstvo, sve do sudskih instanci - istakao je.

Ćurić kaže da je već zaprimio nekoliko žalbi stranaka koje ne mogu ući u Gradsku upravu, niti se kretati ovim trotoarom, ali nadležni u ovoj upravi su mogli samo da sve to prijave policiji i da oni preduzmu dalje mjere.

Vukanović koji se pojavio oko 14 časova, po auto je došao nakon suđenja sa Nenadom Nešićem u trebinjskoj Palati pravde, gdje je, kako je rekao, došao Nešićev brat.

Kaže da je gradonačelnika pozivao u nekoliko navrata u vezi sa navodnim mobingom vatrogasaca, ali mu Ćurić nije ništa odgovorio, pa ga je nazvao nasilnikom.

- Ja ću sada koliko god treba platiti kazne. Mogu da mi daju sedam dana pritvora, mogu da mi napišu 1.000 maraka kazne. Ja znam da sam kršio zakon i ja ću to da platim, ali neka plate i oni drugi koji krše zakon - kazao je novinarima Vukanović, ističući da su na mjestu njegovog džipa trebali biti vatrogasci koje navodno mobinguju, ali zbog straha i ucjena nisu došli, već su tražili njega da ih štiti.

Iako se u međuvremenu u Ulici Vuka Karadžića pojavilo vatrogasno vozilo, još nije poznato zašto su stigli tu.

Vukanović je ovim nastavio serijal blokada trebinjskih objekata od javnog značaja, nakon nedavnog parkiranja svog džipa pred zgradom Elektroprivrede RS.

Krivično djelo

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju tereti Vukanovića za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Trebinjska Policijska uprava saopštila je da je Policijska stanica Trebinje zaprimila danas u 11.10 časova prijavu iz Gradske uprave Grada Trebinja da je N.V. iz Trebinja parkirao putnički automobil marke „Volvo“ na trotoar, ispred glavnog ulaza u Gradsku upravu, u Ulici Vuka Karadžića., čime je otežan ulazak strankama, te da je na taj način ugrožena i bezbjednost pješaka u navedenoj ulici.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je navedeno kvalifikovalo kao krivično djelo masilničko ponašanje.

Policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta i tom prilikom su privremeno oduzeli putnički automobil, prenosi ATV.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana