Vujičić: Mijenja se slika o Republici Srpskoj

Srna
Foto: Rtrs

Zahvaljujući radu političkih predstavnika Republike Srpske u potpunosti se mijenja slika o Srpskoj i ljudi shvataju kakvi su odnosi, i kakvo stanje vlada u BiH, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

On je u izjavi za Srnu istakao da prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, znači mnogo za Republiku Srpsku, koja ima mogućnost saradnje sa ozbiljnom silom - Turskom i ozbiljnim liderom kakav je Erdogan.

- Stereotip kao Srbima kao lošim momcima i Republici Srpskoj je dugo prisutan. Na ovaj način u direktnim kontaktima potpuno se okreće slika odnosa pojedinih zemalja prema Republici Srpskoj, a sama Turska je očigledan primjer toga. Sjećam se i nekih vremena kada je Erdogan dolazio u Sarajevo i kada je imao potpuno drugačiju sliku i odnos prema Srpskoj - naveo je Vujičić.

Prema njegovim riječima, prisustvo srpskih zvaničnika Erdoganovoj inauguraciji govori da je probijena medijska blokada i negativna slika koju je Republika Srpska imala u Turskoj.

- Prvi put u vrijeme mandata Dodika kao člana Predsjedništva imali smo mogućnost da iznesemo svoje mišljenje i pokažemo drugačiju viziju od dotadašnjih informacija koju je Erdogan imao kada je BiH u pitanju - dodao je Vujičić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovali su u subotu, 3. juna, u Ankari inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, među brojnim liderima iz svijeta. Dodik i Cvijanovićeva sastali su se tom prilikom i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana