Vujadinović: Izetbegović vuče BiH u živo blato

Srna
Vujadinović: Izetbegović vuče BiH u živo blato

MOSTAR - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović izjavio je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović politikama prošlosti “vuče BiH u močvaru i živo blato” i da bi zbog toga trebalo da se izvini BiH.

 “Svojim novim ispadom Bakir Izetbegović dokazuje da mu je jedino nestabilnost regiona i mržnja prema drugom i drugačijem, a pogotovo prema srpskom narodu, jedina nepromenjiva stvar u političkom delovanju”, rekao je Vujadinović reagujući na izjave Izetbegovuća o Kosovu i Republici Srpskoj.

Vujadinović je napomenuo da istupi Bakira Izetbegovića ne čude poznavaoce prilika, jer se zna da je riječ o nasljedniku politike njegovog oca Alije, zasnovane na principima islamskog fundamentalizma i ekstremizma i potrebi za potpunom eliminacijom svega što se u tu matricu ne uklapa.

On je istakao da je, bez obzira na Izetbegovićeve želje, Republika Srpska međunarodno pravno prihvaćena kategorija, a Kosovo i Metohija pokrajina u Srbiji i te činjenice će zahvaljujući srpskom predsjedniku svakog dana biti sve čvršće.

Vujadinović je naglasio da će Izetbegović morati da se suoči sa, za njega, teškom istinom da je Republika Srpska nastala političkim odlukama i borbom srpskog naroda, a svoju međunarodnu verifikaciju i priznanje doživjela u Dejtonskom mirovnom sporazumu čiji je garant i Srbija.

“Niko i ništa tu činjenicu ne može promeniti, između ostalog, bez saglasnosti Srbije, a pogotovo ne Bakir Izetbegović. Treba napomenuti i da je takva Republika Srpska prihvaćena i od strane UN”, rekao je Vujadinović.

On je podsjetio da je za nastanak Republike Srpske plaćena visoka cijena, jer je srpski narod uz ogromna stradanja i zločine etnički očišćen sa polovine teritorije BiH gdje danas živi u minimalnom broju.

“To je nažalost najbrutalnije izraženo u Sarajevu, iz koga su politike njegovog oca Alije očistile stotine hiljada Srba”, naglasio je Vujadinović.

On je ocijenio da Izetbegoviću najviše smeta to što je predsjednik Srbije čvrsto fundirao kuću koja se ubrzano gradi i obnavlja, a ona se zove Srbija.

“Bez obzira na sve, Srbija i njen predsednik uporno nude pomoć u Fundiranju kuće koja se zove BiH, a koja bi bila kuća i budućnost svih koji u njoj žive. Međutim, to je ono što otkriva nerad i nebrigu Bakira Izetbegovića i njemu sličnih, pa otuda i još jedan razlog za stalne napade na Srbiju, njenog predsednika i srpski narod uopšte”, poručuje Vujadinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana