Vujadinović: Incko podriva stabilnost Srbije i Srpske

Srna
Vujadinović: Incko podriva stabilnost Srbije i Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović odluku Valentina Incka o zabrani "negiranja genocida" vidi kao dio plana za destabilizaciju Srbije i Srpske, ali i cijelog regiona.

"Ovo što radi Incko je nastavak političke priče koju je nedavno najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je govorio o tome da će se pojačati pritisak na Srbiju i Srpsku", rekao je Vujadinović za Srnu.

Prema njegovim riječima, na djelu je i nastavak skandaloznog odnosa i jednostranog pristupa prema srpskom narodu kada je riječ o ratnoj prošlosti.

"Samo treba pogledati odluke međunarodnih sudova i uvideće se da je njihova praksa skandalozna, jer je ispalo da u srednjem Podrinju više hiljada Srba niko nije ubio, već da su se sami ubili, i da na kraju niko nije odgovarao", objasnio je Vujadinović.

On je istakao da će Srbija i srpska vlast i dalje ostati uz srpski narod i institucije u Republici Srpskoj.

"Važno je da naš narod ostane uzdržan i da prati institucije Srpske i Srbije, koje će znati da na pravi način odgovore na ovaj i druge pokušaje destabilizacije. Narod treba da bude smiren i mudar", napomenuo je Vujadinović.

Vujadinović je uvjeren da Inckova nametnuta odluka ne može uroditi plodom, jer to na ovim prostorima nije prolazilo nikada, što pokazuju primjeri s početka i kraja prošlog vijeka, kao i iz 1941. godine.

"Svaki put kada je ovde nešto na silu nametano, to nije davalo rezultat, a među onima kojih se ticalo uvek je stvaralo nestabilnost i nove sukobe. Mislim da je to cilj i sada, o čemu svedoče i ova Inckova odluka i potezi povučeni pre nje", zaključio je Vujadinović.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana