Vučić u Drvaru i Mrkonjić Gradu 29. januara

Tanjug
Vučić u Drvaru i Mrkonjić Gradu 29. januara

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 29. januara posjetiti opštinu Drvar u FBiH, kao i Mrkonjić grad u Republici Srpskoj.

Vučić je, nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu, istakao da će biti njegov gost povodom otvaranja pogona tekstilne industrije, kompanije "Jumko" u Drvaru, dodajući da će u toj opštini i Komercijalna banka otvoriti svoju poslovnicu.
- Obećano smo ispunili i ti ljudi će imati nešto lakši život - rekao je Vučić.

Naveo je da je zahvalan zbog otvaranja fabrike u Drvaru, jer u FBiH, kaže, živi srpski narod, koji je veoma siromašan.

-Zajednička je obaveza i Dodikova, i moja, Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Zorana Tegeltije, Ane Brnabić, da uradimo sve i da našim ljudima pomognemo - rekao je Vučić.
Najavio je da će tog dana posjetiti i Mrkonjić Grad, da bi se vidjelo šta još može da se uradi i pomogne građanima u tom dijelu Srpske.

Istakao je da su on i Dodik razgovarali o saradnji Srbije i RS, te o sprovođenju u djelo zajedničkih planova.

-Srbija i BiH imaju dobre uslove za dalje unapređenje trgovinske razmene i još mnogo toga možemo zajednički da uradimo, a infrastrukturni projekti su od suštinskog značaja i tu dubinsku saradnju niko više ne može da spreči i zaustavi - rekao je Vučić.

Podsetio je da uskoro slijedi ratifikacija kreditnog aranžmana sa Turskom u vezi sa izgradnjom autoputa Beograd - Sarajevo.
- Krećemo u fizički rad na deonici Kuzmin - Rača, a pošto Srbija gradi most prema RS i BiH, spremni smo da vidimo kako da pomognemo partnerima iz RS i BiH da se gradi put do Bijeljine - rekao je Vučić.On je izrazio zadovoljstvo što napreduju radovi na izgradnji dionice auto-puta Kuzmin-Rača, te mosta na Rači i što će Srbija pomoći i izgradnju auto-puta do Bijeljine.

- Činimo sve da u narednih pet godina bude završen auto-put od Doboja do Rače, čime će Srpska biti povezana sa Beogradom - istakao je Dodik.

On je zahvalio Vučiću za podršku srpskom narodu u Drvaru, navodeći da će u pogonu preduzeća "Jumko" biti zaposleno oko 100 radnika.

Dodik je izrazio očekivanje i da će za godinu i po biti stavljen u funkciju most "Bratoljub" u Bratuncu jer su otklonjeni zastoji na nivou BiH.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana