Vučić: Odbio sam prijedlog Kvinte, to nije nije kompromisno već rješenje koje unižava Srbiju

GS
Vučić: Odbio sam prijedlog Kvinte, to nije nije kompromisno već rješenje koje unižava Srbiju

BEOGRAD - Savjet za nacionalnu bezbjednost je na današnjoj sjednici donio više odluka, zaključaka i preporuka, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon završene sjednice.

Predsednik Srbije rekao je, nakon sjednice Savjeta da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sjever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. 

- Zadovoljan sam stanjem borbene gotovosti, moralom, unapređenjem naših ljudi, dodatnim osnaživanjem i opremanjem naših ljudi - naveo je Vučić, prenose srpski mediji.

Kako je rekao, razgovarali su o Kosovu i Metohiji i „kriminalnim akcijama Prištine“.

- Srbija će nastaviti da insistira na očuvanju mira, sigurnosti i pune sigurnosti za srpsko stanovništvo. Smatramo neprimerenim izjave da su krive obe strane. Srbija je spremna da nastavi dijalog u Briselu, ali neće da pristane na rešenja nametnuta jednostranim kriminalnim akcijama - rekao je Vučić.

Dodao je da je jutros razgovarao sa ambasadorima najmoćnijih zapadnih zemalja, ambasadorima Kvinte, o tome kako bi trebalo da izgleda "tobožnje kompromisno rešenje".

-Odbio sam to rešenje jer to nije kompromisno već je rešenje koje bi unižavalo Srbiju. To je rešenje kojim bi 70 odsto onoga što su nameravali da rade Albanci na administrativnoj liniji, ali bi uveli 20 do 30 odsto mera, gde bismo mi više uspeli kao više nego oni. Odbacio sam to jer sam sit politike svršenog čina i ne možete da razgovarate tako sa Srbijom - rekao je Vučić.

Sjednica je održana zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Sjednica je počela oko 10 sati u Palati „Srbija“, a prisustvovali su joj i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić. Sve se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana