Dodik razgovarao sa Vučićem:Srpska ne dozvoljava ukidanje prava na opstanak

Srna, Tanjug
Dodik razgovarao sa Vučićem:Srpska ne dozvoljava ukidanje prava na opstanak

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Republika Srpska želi mir, ali da neće dozvoliti bilo kome da ukida ili uništava pravo Srpske i srpskog naroda na opstanak.

Vučić je obavijestio Dodika o razgovorima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Dodik je tokom susreta u Beogradu upoznao Vučića o situaciji u BiH i daljim planovima političkog Sarajeva da ubrza proces preuzimanja prerogativa i kompetencija vlasti Republici Srpskoj.

Teme današnjeg razgovora u Beogradu bile su i izgradnja gasovoda između Srbije i Republike Srpske, izgradnja auto-puta Sremska Rača-Kuzmin-Bijeljina i drugih infrastrukturnih projekata.

-Nedeljno prepodne u razgovorima sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o svim regionalnim pitanjima i izgradnji auto-puta Rača – Bijeljina - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana