Vučić: „Dara" film važan za našu djecu, biće snimljen i film o „Oluji"

Tanjug
Vučić: „Dara" film važan za našu djecu, biće snimljen i film o „Oluji"

BEOGRAD - Film “Dara iz Jasenovca” je važan za naš narod i djecu, jer nam djeca ne znaju gotovo ništa o Jasenovcu, a političke reakcije o filmu samo potvrđuju da mnogi u regionu i svijetu smatraju da Srbe, čim se malo homogenizuju i ojačaju, treba “udariti po glavi” i spustiti, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Prvo sam se dvoumio, bio za to da nađu nekog velikog filmskog produčenta da to postane svetski popularno, a onda sam shvatio da naša deca ne znaju ništa o Jasenovcu - rekao je Vučić za TV Prva.

Ukazao je da političke reakcije jasno pokazuju šta su oni koji reaguju željeli.

- Niko nije takav komentar dao za film o Srebrenici, a tamo se desio strašan zločin. Tada nije bilo da nije dobra viktimizacija, ali kada Srbi naprave film o tome da su žrtve, onda je užas praviti viktimizaciju, jer Srbi će ponovo da budu homogeni, a čim Srbi malo ojačaju treba ih udariti u glavu i spustiti. To misle mnogi u regionu i svetu - rekao je Vučić.

Dodao je da će biti još sličnih filmova - danas se emituje jedan od Svetozaru Miletiću, a snimaće se i film o „Oluji“.

- Sve što decenijama nismo radili, sve ćemo da uradimo - rekao je Vučić i dodao da mu je majka rekla da , ako je on bar malo doprineo filmu, to bio najpametniji način da vrati, da se oduži za spaljenje kuće Vučića, za ubijenog dedu.

- Vratili smo zbog stotina hiljada naših ubijenih ljudi, bar da se njihova imena i istina ne padnu zaborav - rekao je Vučić.

On je podsetio da je finansiranje filma “Dara iz Jasenovca” pomogla država, kao što će pomoći i gradnju kompleksa u Donjoj gradini, koja je u planu te da je odlikovao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i scenaristu Natašu Drakulić.

- I to je ono što ja mislim o filmu - poručio je predsjednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana