Vrhovni sud odlučuje o Lukajićevoj žalbi

D. M.
Vrhovni sud odlučuje o Lukajićevoj žalbi

Banjaluka - Pred Vrhovnim sudom Hrvatske održana je rasprava o žalbi na presudu Županijskog suda u Zagrebu od 2. maja ove godine kojom je penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora zbog ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači tokom 1992. godine.

Pukovnikova supruga Ružica Lukajić potvrdila je za “Glas Srpske” da je održana rasprava, ali da ne zna kakva presuda je donesena.

- Advokati će biti obaviješteni o presudi za nekoliko sedmica. To je sve što u ovom trenutku znamo - kaže Lukajićeva.

Podsjećamo, pukovnik Lukajić uhapšen je 30. juna prošle godine u Ličkom Petrovom Selu kada je sa članovima Udruženja “Jadovno 1941” putovao na obilježavanje 77 godina od stradanja 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić - Jadovno - Pag. Županijski sud u Zagrebu 2. maja ga je osudio na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih i “profesionalnih” svjedoka, o čemu je naš list pisao u seriji tekstova krajem maja ove godine. Interesantno je da su Lukajićevi advokati tek poslije više od dva mjeseca od njenog izricanja dobili otpravak presude, a time i mogućnost da ulože žalbu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana