Vojni ataše SAD se žalio zbog izostanka sa božićnog prijema

V. K.
Vojni ataše SAD se žalio zbog izostanka sa božićnog prijema

SARAJEVO - Tokom organizacije božićnog prijema u kasarni “Kozara” u Banjaluci došlo do određenih propusta u protokolu zbog čega na sve planirane adrese na vrijeme nisu stigle pozivnice, potvrđeno je juče “Glasu Srpske” u Ministarstvu odbrane (MO) BiH.

Tradicionalni božićni prijem upriličen je 13. januara 2020. godine, a domaćin je bio zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić. Događaju su prisustvovali visoki zvaničnici BiH, Republike Srpske, predstavnici Ministarstva odbrane BiH i komandi i jedinica Oružanih snaga te pojedini predstavnici vojnodiplomatskog kora u BiH, ali ne svi. Izvor “Glasa Srpske” iz resora odbrane rekao je da je vojni ataše SAD htio da bude na proslavi u “Kozari”, ali da nije stigao protiv.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić potvrdio je juče “Glasu” da je prilikom organizacije te svečanosti došlo do određenih problema te da je tačno da pojedini atašei nisu bili prisutni.

- Pozivnice su upućene, ali nisu stigle zbog određenih problema, odnosno brzih poteza jer je tada počeo da radi novi saziv Savjeta ministara BiH. Došlo je do tehničke greške. Ruski ataše je bio na obilježavanju, a tačno je da su kasnili pozivi i američkom, bugarskom, grčkom  i drugima. Stvar je tehničke prirode - zaključio je Okolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana