Vlast u Srpskoj stabilna

Srna
Vlast u Srpskoj stabilna

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je vlast u Srpskoj stabilna, te da Vlada, uprkos raznim pritiscima i složenoj ekonomsko-finansijskoj situaciji kojom je opterećen cijeli region, uspješno realizuje planirane projekte i aktivnosti.

Istakavši opredijeljenost Vlade Srpske da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, Cvijanovićeva je grupu kongresmena SAD upoznala i o aktivnostima koje institucije Republike Srpske preduzimaju u pravcu realizacije definisanih prioriteta u procesu pridruživanja EU.


Ona je sagovornike upoznala o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, ekonomskim i socijalnim kretanjima, te planovima za naredni period.

Američki kongresmeni su tokom sastanka u Banjaluci upoznali premijera Srpske o aktivnostima koje se sprovode u okviru izbornog procesa koji se odvija u SAD.

Razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, te istaknuta neophodnost zajedničke saradnje svih progresivnih snaga na suzbijanju bezbjednosnih prijetnji.

Kongresmene je predvodio Robert Aderholt.

Sastanku je prisustvovao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana