Vlada Srpske: Stanić morališe sa političkih govornica

G.S.
Vlada Srpske: Stanić morališe sa političkih govornica

BANjALUKA - Institucije Republike Srpske, zajedno sa zdravstvenim sektorom, učinile su sve da u pandemiji virusa korona zaštite zdravlje građana, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

"Ponosni smo na sve naše zaposlene u zdravstvenom sektoru ljekare, medicinske sestre, nemedincinsko osoblje, na požrtvovanosti, radu, trudu, podnošenju nadljudskih napora i sve patriote koji su svoje znanje i stručnost stavili na raspolaganje u borbi sa virusom korona. Međutim, to se ne može reći za Slobodna Stanića koji se od početka pandemije nijednom nije ponudio svojim kolegama, već je izabrao lakši put da sa političkih govornica, koristeći političke fraze, morališe i kritikuje, navode iz Vlade i dodaju:

"Podsjetićemo Vas na Vašu izjavu iz oktobra prošle godine kada ste, opet sa političke govornice, a ne iz kovid ambulante, bolnice, doma zdravlja, instituta, upućivali kritike donosiocima teških odluka u pandemiji, rekli da nošenje maski na otvorenom može biti opravdano samo u gusto naseljenim mjestima metropolama, te da su u Republici Srpskoj većina gradova i mjesta veoma rijetko naseljena.

Ova kao i još niz drugih vaših izjava datih od početka pandemije virusa korona pokazala je da niste bili u pravu i da ste u najtežim trenucima za Republiku Srpsku izabrali da se umjesto stavljanja na raspolaganje kolegama u zdravstvenom sektoru, sa virusom korona borite i doprinosite pres konferencijama, moralisanjem i političkim ocjenama odluka koje su donošene u borbi protiv kovida.

Gospodine Staniću institucije Republike Srspke donosile su teške odluke, odluke koje smo morali donositi su odgovorne odluke, a ne odluke koje smo željeli. Teškim i odgovornim  odlukama štitili smo živote i zdravlje građana. 

Gospodine Staniću ne znam koliko Vi to možete razumjeti, a očekivalo se od Vas da kao ljekar, bivši ministar i bivši direkto Instituta date korisne prijedloge, sugestije, da stručnošću doprinesete velikoj borbi za život u Republici Srpskoj". 

U saopštenju se naglašava da ne znaju kako bi se on snaša u ovakoj teškoj situaciji i šta bi pokazao, te ga pozivaju da iznese u javnost i kaže šta je kao ministar zdravlja i socijalne zaštite učinio i doprinio zdravstvenom sektoru i šta je kao direktor Instituta za javno zdravstvo učinio za napredak i razvoj ovog sektora, osim što je epidemiologe u Institutu ponizio svojim izjavama o nošenju, nenošenju maski, a kojima je bio direktor.

"Vi ste izabrali lagodniji način ali zato ste i bivši ministar i bivši direktor Instituta za javno zdravstvo.

Ne znamo kako biste se Vi snašli u ovakoj teškoj situaciji i šta biste Vi pokazali, ali iznesite u javnost i kažite šta ste Vi kao ministar zdravlja i socijalne zaštite učinili i doprinijeli zdravstvenom sektoru i šta ste kao direktor Instituta za javno zdravstvo učinili za napredak i razvoj ovog sektora, osim što ste epidemiologe u Institutu ponizili Vašim izjavama o nošenju, nenošenju maski, a kojima ste bili direktor.

Vlada Republike Srpske i institucije Republike Srpske omogućile su svim našim građanima, bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje, liječenje od COVID 19, a svim našim zdravstvenim ustanovama dovoljno zaštitne opreme, zaštitna odijela, maske, kiseonik, PSR testove, brze testove, PSR aparate, respiratore, dezinfikaciona sredstava...", kažu iz Vlade.

Iz Vlade podsjećaju da je od početka pandemije virusa korona u Republici Srpskoj, Vlada Republike Srpske kroz Kompenzacioni fond i Fond solidarnosti izdvojila 93.630.000,00 KM za zdravstveni sektor u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana