Vlada Srpske: Dopune Krivičnog zakonika usaglašene sa Ustavom, mogu u dalju proceduru

GS
Vlada Srpske: Dopune Krivičnog zakonika usaglašene sa Ustavom, mogu u dalju proceduru

BANjALUKA - Vlada Srpske je na danas održanoj sjednici utvrdila mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru - navodi se u saopštenju Biro za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Prema dopunama Krivičnog zakona Republike Srpske, koje su dogovorili predstavnici parlamentarnih stranaka iz Srpske, onaj ko Republiku Srpsku nazove genocidnom može da dobije do 15 godina zatvora.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i mišljenje na Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH, po hitnom postupku.

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru - istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana