Višković: Struka odlučuje o produženju rada ugostiteljskih objekata

Srna
Višković: Struka odlučuje o produženju rada ugostiteljskih objekata

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da zdravstvena struka treba da odluči o eventualnom produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata koje je ograničeno zbog epidemije virusa korona.

"Kada oni budu dali saglasnost za tako nešto, mi ćemo to rado uraditi", rekao je Višković novinarima.

Cijeneći trenutnu epidemiološku situaciju, Višković misli da je to nerealno.

Isplata penzija ranije

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da Srpska od sutra kreće u isplatu penzija za jul, tako da će pošte i banke već i u subotu, 8. avgusta, moći da ih isplaćuju.
Višković je izjavio novinarima da se u taj posao kreće ranije iako isplata penzija obično ide sa desetim danom u mjesecu.

"Nismo htjeli da čekamo ponedjeljak, 10. avgust, da ne pravimo gužve", naveo je Višković.

Ministarstvo finansija Republike Srpske ranije je saopštilo da je obezbijedilo ukupan iznos od 95,7 miliona KM za isplatu penzija za jul korisnicima u Srpskoj, kao i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu.

Sredstva će sutra biti doznačena komercijalnim bankama i "Poštama Srpske".

Definisaćemo šta u "Andrićgradu" pripada Srpskoj

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se privodi kraju posao preciznog definisanja ulaganja Vlade Srpske i režisera Emira Kusturice u projekat "Andrićgrad" u opštini Višegrad, te da će nakon toga tačno znati šta u tom pogledu pripada Republici.
Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je na tom planu formirana stručna radna grupa, te da će se ovo pitanje vrlo brzo naći na sjednici Vlade kako bi se tačno znalo šta, u skladu sa ulaganjima, pripada Republici, a šta drugoj strani.

"U vezi sa tim će vjerovatno biti formirano javno preduzeće koje će biti na području Višegrada i koje će možda pripadati lokalnoj zajednici", rekao je Višković i dodao da će poslije ove svojevrsne diobe Vlada stoodstotno upravljati sa svojim dijelom imovine kada je riječ o "Andrićgradu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana