Višković: Srpska 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres bude u ličnom primanju

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da je Republika Srpska još 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres bude u ličnom primanju.

Višković je, nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci, rekao novinarima da to nije slučaj samo u Republici Srpskoj, već i u BiH, Srbiji i zemljama u okruženju.

Višković, koji je premijer Republike Srpske, podsjetio je da je Vlada Srpske za povećanje plata u javnom sektoru u iznosu od 10 odsto izdvojila 58 miliona KM.

"Topli obrok i regres do kraja godine koštao bi Republiku Srpsku počev od maja ove godine preko 110 miliona KM", istakao je Višković.

On je rekao da će mjere Vlade Republike Srpske koje se rade po pitanju povećanja plata preći plate u Srbiji i BiH u istoj branši.

"Ovo je veliki iskorak vladajuće koalicije i Vlade Republike Srpske", istakao je Višković i dodao da je na strani radnika i pojedinaca, ali da kao odgovoran čovjek mora voditi računa o budžetu i da ono što prihvati može i da isplati.

Višković je pozvao medije da provjere ko je još osim Republike Srpske povećao penzije za 14 odsto, te plate za pet mjeseci ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana