Višković predložio zajedničku sjednicu Vlada Srpske i Federacije

GS
Višković predložio zajedničku sjednicu Vlada Srpske i Federacije

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predložio je danas premijeru Federacije BiH (FBiH) Fadilu Novaliću održavanje zajedničke sjednice vlada Srpske i FBiH.

Polazeći od aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH, Višković smatra da bi na zajedničkoj sjednici dvije vlade trebalo da se razmatraju pitanja koja su od značaja za obje strane, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Višković je predložio da zajednička sjednica vlada Srpske i FBiH bude održana u periodu između 1. i 5. februara, a mjesto i termin održavanja, kao i dnevni red bili bi naknadno dogovoreni.

- Trenutna politički i ekonomska situaciju u BiH zaista traži reakciju da se održi zajednička sjednica dvije vlade - rekao je Višković za RTRS.

Istakao je da bi termin sjednice trebao biti između 1. i 5. februara.

- Vrijeme i mjesto održavanja sjednice je predmet dogovora. Možemo prihvatiti i varijantu da sjednica bude u Administrativnom centru Srpske u Istočnom Sarajevu. Teme i dnevni red bi usaglasili u narednih par dana - istakao je Višković. 

Naglasio je da postoji mnogo otvorenih tema.

- Imamo pitanje funkcionisanja zajedničkih kompanija, kao što je Elektroprenos. Tu je pitanje Uprave za inderktno oporezivanje gdje imamo blokirana sredstva vezano za raspodjelu akciza za gorivo. Tu sredstva za putnu infrastrukturu godina "leže" - istakao je Višković.

Višković je istakao da je planirana i zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije.

- Taj termin je 14. i 15. februara. Razgovaraćemo o infrastrukturnim projektima na području Srpske i nastavku saradnje - istakao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana