Višković: Po 200.000 KM za banjsko liječenje boračkih kategorija i penzionera

Srna
Višković: Po 200.000 KM za banjsko liječenje boračkih kategorija i penzionera

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će Vlada u ovoj godini realizovati program banjskog liječenja boračkih kategorija i penzionera, vrijednosti od po 200.000 KM.

 “Ova sredstva su predviđena rebalansom budžeta, a banjsko liječenje je program koji smo dogovorili sa Boračkom organizacijom Republike Srpske i Udruženjem penzionera i biće realizovan u toku ove godine”, istakao je Višković u izjavi za Srnu.

Izrazivši nadu da će se epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona smiriti u dogledno vrijeme, Višković je rekao da je cilj da se banjsko liječenje omogući osobama koje imaju zdravstvene probleme i najniža primanja.

“Vlada je ovim mjerama željela da spoji i ugodno i korisno, jer će se na ovaj način pomoći i sektoru turizma koji, u ekonomskom smislu trpi najveću štetu zbog pandemije, a prvenstveno populaciji kojoj je banjsko liječenje najpotrebnije. I penzioneri i boračke kategorije će istovremeno moći da koriste i turističke vaučeri što će im omogućiti duži boravak uz manje troškove”, pojasnio je predsjednik Vlade Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana