Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Ugovor o koncesiji za izgradnju auto-puta Banjaluka – Prijedor, potpisan 2018. godine, ima klauzulu o tajnosti sve do potpisivanja ugovora o izvođenju radova, za koji očekujem da će biti potpisan vrlo brzo, rekao je danas premijer Srpske Radovan Višković na sjednici Narodne skupštine.

- Postoje obaveze koje treba da ispuni i jedna i druga strana, da bi se došlo do ugovora o izvođenju radova - naveo je Višković, prenosi RTRS.

Ističe da je obaveza Republike Srpske da riješi imovinsko-pravne odnose, tj., da riješi koncesiju i eksproprijaciju na tom dijelu puta.

- Imamo po ugovoru 38,2 odsto da riješimo koncesija kako bi kineski partner mogao da podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu i time se obratiti banci za finansiranje - kaže premijer.

Dodaje da je u ovom momentu ispunjeno preko 50 odsto eksproprijacije.

- Što se tiče trase, projektni zadatak, prema nalogu kineske strane, radila kompanija Institut za građevinarstvo - IG iz Banjaluke, a samu trasu i čestice kuda će trasa ići donijela je Narodna skupština Republike Srpske - rekao je Višković i dodao da apsolutno niko pojedinačno, pa ni predsjednik Vlade nije se bavio da li će trasa u nekom momentu zahvatiti nekoga ili neće.

Dodao je da se eksproprijacija sprovodi prema zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana