Višković: Niko pravosuđu ne brani da procesuira krivce za kriminal i korupciju

Srna
Višković: Niko pravosuđu ne brani da procesuira krivce za kriminal i korupciju

BANjALUKA - Povodom optužbi opozicije za kriminal i korupciju u Srpskoj, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je sve nadležne institucije, sudove i tužilaštva, i u Srpskoj i u BiH da procesuiraju svačiji kriminal i korupciju i donesu presude.

 

-Ko vam to brani? Ako je to predsjednik Vlade, recite. Mislim da smo prerano uskočili u demokratiju, nismo prošli „porođajne muke“ civilizovanih demokratskih zemalja, jer je kod nas demokratija da vas i vašu porodicu neko napadne sa svim mogućim etiketama, i porodica mora sa svim tim da živi, a to što to nije istina - nikome ništa“, rekao je Višković za Srnu.

Prema njegovim riječima, ako neko smatra da bilo koji potez bilo koga nije u skladu sa zakonom - to treba prijaviti i nadležni organi koji primaju dobre plate treba to da riješe.

Višković je rekao da niko ne brani predstavnicima nadležnih institucija da nekoga presude i tu priču oko kriminala i korupcije završe do kraja, ali da je i krajnje vrijeme da postoje i nekakve konsenkvence za one koji prijavljuju navodni kriminal za koji se dokaže da ga nema.

-Poštenog čovjeka najviše uvrijedi kad vas lopov nazove lopovom, bez dokaza, bez provjere - rekao je Višković i istakao da kao legalista podržava rad institucija u Srpskoj i poziva ih da rade svoj posao.

Vladajuća koalicija

Radovan Višković izjavio je da je vladajuća koalicija pokazala da može uspješno da vodi Republiku Srpsku.

-Često možemo da čujemo od opozicije kako je ovdje sve propalo i sve crno i da bi oni sve to spasili. Treba se samo prisjetiti vremena kada su oni bili na vlasti i lako je izabrati - rekao je Višković.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da se volja građana izražava na izborima, te da volju građana treba uvažiti i poštovati.

-Građani treba da biraju onu vlast koja će nastaviti sa realizacijom ekonomskih mjera, dobrih makroekonomskih pokazatelja i projekata koji u Srpskoj traju i koji se realizuju nekoliko godina - istakao je Višković.

Premijer Republike Srpske je pozvao građane da iskoriste svoju građansku i ustavnu obavezu, te da izađu na predstojeće oktobarske izbore.

-Građani treba da glasaju za one koji mogu da naprave onakve mjere i poteze koji će sačuvati Republiku Srpsku i voditi je ka boljem, uspješnijem i razvijenijem društvu -  poručio je Višković.

On je rekao da je najvažnije očuvati Republiku Srpsku, a onda u Srpskoj, sa partnerima iz drugog entiteta graditi što bolji život za sve narode u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana