Višković: Nije bilo neslaganja ministara na posebnoj sjednici Vlade

Srna
Višković: Nije bilo neslaganja ministara na posebnoj sjednici Vlade

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nije tačno da je bilo neslaganja pojedinih ministara na posebnoj sjednici Vlade na kojoj je bilo riječi o povratku prenesenih nadležnosti, te da je riječ o spinovima.

Na zahtjev poslanika iz reda opozicije da im se dostavi stenogram sa posebne sjednice Vlade, Višković je rekao da pravo na stenogram imaju isključivo članovi Vlade i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

- Nikad se do sada nije desilo da bilo ko, mimo navedenih, dobije stenogram. To nije moja želja ili htijenje, nego je tako propisano - rekao je Višković na posebnoj sjednici Narodna skupštine.

Višković je rekao da se na posebnoj sjednici Vlade razgovaralo o akcionom planu svega što treba da se uradi u kontekstu najavljenih inicijalitiva iz Republike Srpske vezano za povrat nadležnosti koje je visoki predstavnik prenosio na nivo BiH.

- Većina ministara je svako iz svog domena govorio kako možemo da se krećemo. To je odgovoran i predan rad. Pored članova Vlade sjednici su prisustvovali svi šefovi radnih timova koji pripremaju sva neophodna zakonska rješenja - rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana