Višković: Nije bilo neslaganja ministara na posebnoj sjednici Vlade

Srna
Višković: Nije bilo neslaganja ministara na posebnoj sjednici Vlade

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nije tačno da je bilo neslaganja pojedinih ministara na posebnoj sjednici Vlade na kojoj je bilo riječi o povratku prenesenih nadležnosti, te da je riječ o spinovima.

Na zahtjev poslanika iz reda opozicije da im se dostavi stenogram sa posebne sjednice Vlade, Višković je rekao da pravo na stenogram imaju isključivo članovi Vlade i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

"Nikad se do sada nije desilo da bilo ko, mimo navedenih, dobije stenogram. To nije moja želja ili htijenje, nego je tako propisano", rekao je Višković na posebnoj sjednici Narodna skupštine.

Višković je rekao da se na posebnoj sjednici Vlade razgovaralo o akcionom planu svega što treba da se uradi u kontekstu najavljenih inicijalitiva iz Republike Srpske vezano za povrat nadležnosti koje je visoki predstavnik prenosio na nivo BiH.

"Većina ministara je svako iz svog domena govorio kako možemo da se krećemo. To je odgovoran i predan rad. Pored članova Vlade sjednici su prisustvovali svi šefovi radnih timova koji pripremaju sva neophodna zakonska rješenja", rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana