Virusom korona zaražena dva zatvorenika u KPZ Foča

Srna
Virusom korona zaražena dva zatvorenika u KPZ Foča

FOČA - Direktor Kazeno-popravnog zavoda Foča (KPZ) Siniša Golijanin izjavio je Srni da su dva zatvorenika u ovom zavodu zaražena virusom korona, ali da su izolovana i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.

- Nakon što smo dobili rezultate testova dva zatvorenika, još smo testirali njih 22, odnosno sve koji su sa zaraženima bili u kontaktu i svi su negativni na virus korona. Preduzeli smo potrebne mjere, odnosno dezinfikovali prostorije, a u KPZ ne može niko ući ukoliko ima povišenu temperaturu, ne izvrši dezinfekciju obuće i ruku i ne nosi masku - rekao je Golijanin.

On je istakao da zdravstvena služba u KPZ Foča redovno sprovodi propisane mjere u borbi protiv virusa korona.

- Kada je riječ o dva zatvorenika, imali su posjetu nakon koje im je utvrđeno da su zaraženi virusom korona. U skladu sa nadležnostima, obustavio sam posjete KPZ Foča i zabranio vanzavodske pogodnosti u trajanju od 15 dana - dodao je Golijanin.

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić rekao je Srni da u ostalim kazneno-popravnim zavodima u Srpskoj nema oboljelih od virusa korona i da je bezbjednosa situacija dobra.

-U KPZ Foča su preduzete potrebne mjere kako bi bilo spriječeno širenje virusa korona. Od pojave virusa preduzimamo sve s ciljem sprečavanja njegove pojave u kazneno-popravnim zavodima - rekao je Dunjić, koji će danas posjetiti KPZ Foča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana