Vidovićeva na godišnjem sastanku MMF-a i Svjetske banke

Srna
Vidovićeva na godišnjem sastanku MMF-a i Svjetske banke

BANjALUKA- Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović prisustvovala je sastanku ministara finansija i guvernera centralnih banaka centralne i jugoistočne Evrope sa izvršnim direktorom MMF-a Kristalinom Georgijevom na kome su, u vezi sa aktuelnim dešavanjima kada je riječ o virusu korona, razmatrane prognoze i izazovi za ekonomske politike u Evropi.

Učesnici sastanka saglasili su se da su državna tijela i institucije EU dosadašnjim pravovremenim intervencijama ublažili negativan uticaj pandemije, ali da, uprkos tome, projekcije za evropske ekonomije u razvoju predviđaju znatne gubitke, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Shodno tome, nastavak borbe sa pandemijom zahtijeva dalju politiku podrške kojom se nastoji obezbijediti oporavak i jačanje ekonomija svih zemlja", navodi se u saopštenju.

Na sastanku su analizirane mjere evropskih zemalja na planu ublažavanja štetnih posljedica pandemije, kao i trenutne i buduće strategije borbe za oporavak privreda i jačanje potencijalnog učinka.

Ovaj sastanak je održan u okviru Godišnjeg sastanka MMF-a i Svjetske banke virtuelnim putem.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana