Vidović: Budžet likvidan, u toku izrada za narednu godinu

Srna
Vidović: Budžet likvidan, u toku izrada za narednu godinu

BANjALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je situacija sa budžetom Republike dobra, odnosno da je on likvidan i da je u toku izrada budžeta za narednu godinu.

“Ne očekujemo probleme do kraja godine, rebalansom smo se obezbijedili i tih parametara se držmo”, istakla je Vidovićeva i najavila još jedan rebalans do kraja godine.

Vidovićeva je naglasila da je evidentan pad prihoda, indirektnih za deset odsto, a direktnih za tri odsto.

Ona je navela da do sada pad prihoda iznosi 187 miliona KM, a očekuje da do kraja godine bude oko 200 miliona.

S obzirom na pandemiju virusa korona, Vidovićeva je zadovoljna sa prihodima, iako je situacija dosta koštala i do sada je iz budžeta izdvojeno 210,8 KM za pomoći zdravstvu, opštinama, privredi...

“Zadovoljna sam, prvi smo u regionu počeli sa mjerama i za mene je najznačajniji podatak da nije smanjen broj radnika i da obezbijedimo zdravstvenu sigurnost za ljude. Mislim da smo u tome uspjeli, obezbijedili smo zdravstvu značajna sredstva, kao i da ne smanjimo broj radnika. Zbog toga imamo samo pad direktnih prihoda za tri odsto”, rekla je Vidovićeva za ATV.

Ona je dodala kako treba da se realizuje pomoć da se isplati prevoznicima, kao i da se prate zahtjevi, te napomenula kako su se borili da pad zaposlenosti ne bude drastičan.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana