Verbalni rat na relaciji Milanović Plenković

Srna
Verbalni rat na relaciji Milanović Plenković

ZAGREB - Sukob u državnom vrhu Hrvatske, predsjednika i premijera, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića mesecima već "zabavlja" hrvatsku i javnost u regionu.

U danu kada je Plenković za Milanovića rekao da se ponaša "kao piroman koji se pretvorio u vatrogasca", predsjednik mu odgovara da se on ponaša kao "herojski zec".

Povod za njihovo prepucavanje su sve teme - od epidemije korona virusa, korupcionaških skandala do oruzanog napada na Markovom trgu prošle sedmice i sazivanje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Dvojica najviših hrvatskih državnika dnevno razmijenjuju najteže optužbe, ali i najprizemnije poruke.

Plenković je na primer nedavno za Milanovića rekao da je "šmrkavac u 54.", što predsjednik protumačio da je zavisnik od kokana, pa je premijeru poručio da to može samo neko ko je "low-life".

Odgovarajući na pitanja novinara u Iloku, Milanović je rekao da je Plenković puno vremena proveo u Briselu i Parizu "na kroasanima".

"Priča o prepucavanju je naprosto pogrešna. Mi se ne prepucavamo. Ja nudim ograničena riješenja koja nam stoje na stolu, a premijer se ponaša kao herojski zec", rekao je Milanović. "Mogao bih i ja sazivati generale, šefove tajnih službi kod sebe na sastanke i doprinjeti još većem haosu u zemlji", rekao je Milanović, prenijela je zagrebačka N1 tv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana