Uz direktora Američkog univerziteta zbog diplome direktora OBA uhapšena i njegova dva saradnika

GS
Foto: Kliks

TUZLA - Direktor Američkog univerziteta u Tuzli i još dva zaposlenika te visokoškolske ustanove uhapšeni su danas u opsežnoj policijskoj akciji, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH, javio je Kliks.

Po naredbi i nalogu Suda i tužilaštva BiH policijski službenici danas su izvršili pretrese na području Tuzle i Sarajeva, a u Tuzlanskom kantonu su tri osobe uhapšene. Riječ je o direktoru Američkog univerziteta u BiH Denisu Prciću i njegova dva saradnika.

Riječ je o akciji koja je obavljena u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je Američki univerzitet u BiH izdao direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanu Mehmedagiću.

-Pretresi se odnose na ukupno tri osobe, a vrše se s ciljem pronalaska dokumentacije, dokaza i službenih evidencija Američkog univerziteta u Tuzli. Osumnjičene osobe biće ispitane u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu - kazao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je naveo da pretresi obavljaju radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju ove ustanove, a u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi s izdatim diplomama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana