Ujedinjena Srpska: Poziv na saslušanje Novitovića pokušaj smanjenja rejtinga stranke

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Ujedinjena Srpska saopštila je da poziv Republičkog javnog tužilaštva na saslušanje vršioca dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milana Novitovića nekoliko dana pred izbore predstavlja pokušaj da se smanji rejting te stranke, kao i da će ubrzo predstaviti svoja saznanja o svemu tome.

Iz Ujedinjene Srpske su naveli da članovi ove stranke i građani znaju da takvi postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već da je u pitanju "zloupotreba pravosuđa u političke svrhe".

U saopštenju se dodaje da će ubrzo razotkriti i javno predstaviti svoja saznanja bez obzira ko stoji iza svega toga, "domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere i tako utiču na rezultate izbora".

Na taj način se, navode iz Ujedinjene Srpske, "pokušavaju oslabiti ili uništiti institucije vitalne i neophodne za funkcionisanje društva i Republike Srpske, posebno u vanrednim situacijama".

 Direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović osumnjičen je da je nelegalno zaposlio nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana