Uhapšeni auto-mafijaši iz Sokoca i Zenice: Krali "golfove" i "škode" novije proizvodnje

Agencije
Uhapšeni auto-mafijaši iz Sokoca i Zenice: Krali "golfove" i "škode" novije proizvodnje

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su na području sarajevske opštine Novi Grad M. S. iz Zenice i S. S. iz Sokoca koji se dovode u direktnu vezu s teškim krađama, odnosno autokriminalom.

Uhapšenima se na teret stavljaju krađe većeg broja automobila novije proizvodnje, posebno "golfova 7" i "škoda oktavija", čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veliku materijalnu štetu.

FUP je saopštio da su prilikom hapšenja pronađena i dva putnička motorna vozila koja su ranije ukradena i to "škoda oktavija" s područja Zenice i "golf 5" s područja Kaknja.

M.S. i S.S. su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama FUP-a te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akciju su pripadnici FUP-a sproveli u noći između 22. i 23. januara u koordinaciji s policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

Policija nastavlja rad na pronalasku i drugih ukradenih automobila, kao i osoba koje se mogu dovesti u vezu s tim krađama.

"Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, navode iz FUP-a.

M. S. i S. S. su, kažu u policiji, višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana