Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Ugljeviku

NN
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Ugljeviku

BIJELjINA - Muškarac iz Ugljevika čiji su inicijali D.M. (54) uhapšen je zbog sumnje da je ubio osamdesetdvogodišnjeg S.S. u naselju Ugljevička Obrijež, rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

On je naveo da je osumnjičeni, koji je pod nadzorom tužilaštva, sa žrtvom bio u komšijskim odnosima, a policiji je odranije poznat po djelima nasilja u porodici i sklon je alkoholu.

Kao mogući motiv ubistva, za koje je utvrđeno da je počinjeno davljenjem 11. februara, Ćosić je rekao da je međukomšijska netrpeljivost.

- Ovo djelo je specifično jer je prijavljeno 14. februara i izvršilac je imao tri dana prednosti da sakrije tragove i pripremi alibi, bio je nejasan motiv ubistva, a dežurni ljekar je ocijenio da je u pitanju zadesna smrt - naveo je Ćosić na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, iskusni policijski inspektori su uočili povrede na tijelu lica i druge sumnjive tragove, zbog čega su insistirali na obdukciji.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je riječ o nasilnoj smrti davljenjem koja je nastupila tri dana prije nego što je tijelo pronađeno u kući u kojoj je S.S. živio sam.

Ćosić je rekao novinarima da u Policijskoj upravi Bijeljina nema slučajeva neriješenih ubistava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana