Udruženje sudija: Sudija Stamenić izložen javnom linču

GS
Udruženje sudija: Sudija Stamenić izložen javnom linču

BANjALUKA - Udruženje sudija Republike Srpske reagovalo je nakon što su u centru Banjaluke istaknuti plakati sa fotografijom sudije Okružnog suda u Banjaluci Darka Stamenića i upozorilo da je sudija na ovaj način sudija izložen javnom linču te da je riječ o pritisku na pravosuđe.

-Učestale su pojave da se u posljednje vrijeme fotografije sudija ističu na javnim mjestima od strane stranaka koje su nezadovoljne radom suda, što predstavlja najbezobzirniji način omalovažavanja sudija i rušenje digniteta cijelog pravosuđa – istaklo je Udruženje u saopštenju.

Dodaju da se, ukoliko postoje razlozi koji izazivaju sumnju u  objektivnost i rad sudije, isti mogu utvrditi u postupcima koji su propisani od strane Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTV).

-Ovakvo ponašanje pojedinaca je pritisak na rad pravosuđa i tražimo da svi nadležni organi osude isto, jer je na ovaj način sudija izložen javnom linču, što Udruženje sudija Republike Srpske oštro osuđuje – naglašeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Udruženja sudija Republike Srpske Velimir Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana