U Zalužanima otvorena nova benzinska stanica "Nestro petrola"

Srna
U Zalužanima otvorena nova benzinska stanica "Nestro petrola"

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i generalni direktor kompanije "Nestro petrol" Rajis Safin danas su u Zalužanima kod Banjaluke svečano otvorili novu benzinsku stanicu, u čiju izgradnju je ova kompanija uložila više od milion evra, a posao je dobilo 16 novih radnika.

Đokić je nakon svečanog otvaranja ovog objekta rekao da je zadovoljan činjenicom da je otvaranjem ove benzinske stanice ostvarena nova investicija u Republici Srpskoj u vrijednosti većoj od milion evra.

"Posebno je za nas važno što će posao ovdje dobiti 16 radnika iz Srpske, posebno zbog činjenice da se tokom epidemije borimo da sačuvamo svako radno mjesto", rekao je Đokić novinarima.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske do sada pružala veliku podršku kompaniji "Nestro petrol" od 2007. godine, kada su ušli u privatizaciju Naftne industrije Republike Srpske, ističući da će Vlada nastaviti da pruža podršku ovoj kompaniji.

Đokić je rekao da se raduje i nekim novim poslovnim uspjesima ove kompanije, ističući da je Vlada Srpske posebno zainteresovana za oživljavanje proizvodnje u Rafineriji nafte u Brodu.

On je naveo da se u Rafineriji nafte u Brodu trenutno rekonstruišu postrojenja gasifikacije, odnosno gradi gasovoda iz pravca Hrvatske, ocjenjujući da će po završetku tog projekta rad te rafinerije biti u boljoj poziciji.

Safin je rekao novinarima da je ovo najveća benzinska stanica "Nestro petrola", koja je izgrađena na auto-putu Banjaluka-Zalužani, u skladu sa strogim ekološkim i tehničkim standardima, a u čiju je izgradnju uloženo više od milion evra.

"Svake godine nastavljamo proces razvoja maloprodajne mreže jer nam je zadovoljstvo naših potrošača na prvom mjestu. Ova benzinska stanica je izgrađena prvenstveno za njih", istakao je Safin.

On je Crvenom krstu Banjaluka donirao karticu za gorivo u vrijednosti od 1.500 KM.

Safin je istakao i da je danas, na dan otvaranja, prvih 100 kupaca dobilo besplatno gorivo u vrijednosti od 20 KM.

Boris Pantelić iz Crvenog krsta Banjaluka zahvalio je predstavnicima "Nestro petrola" za donaciju, naglašavajući da će gorivo biti utrošeno za prevoz hrane za potrebe javnih kuhinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana