U svadbenom salonu u Istočnoj Ilidži zatečeno 27 lica

Srna
U svadbenom salonu u Istočnoj Ilidži zatečeno 27 lica

ISTOČNO SARAJEVO - Protiv vlasnika svadbenog salona u Istočnoj Ilidži nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, jer je policija u objektu zatekla 27 lica, što je suprotno zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim vrusom korona u Republici Srpskoj.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža juče je prijavljeno da se u svadbenom salonu u ulici Slavka Leovca održava privatna proslava na kojoj prisustvuje oko 120 ljudi, a policija je izašla na lice mjesta i zatekla 27 lica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je ovo okvalifikovao kao krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Policijska uprava Istočno Sarajevo poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici će preduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana