U Srpskoj još 25 oboljelih od virusa korona

gs
U Srpskoj još 25 oboljelih od virusa korona

BANjALUKA – Virusom korona zaraženo je još 25 osoba u Srpskoj, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Broj zaraženih u Republici Srpskoj sada je 299, a oporavila su se 22 lica.

Šeranić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je u protekla 24 časa obavljeno 316 testiranja.

Od novooboljelih, osam ih je hospitalizovano, a ostali su u izolaciji.

Šeranić je naveo da je riječ o 14 lica iz Banjaluke, šest iz Šipova, tri iz Laktaša i po jedno iz Ribnika i Teslića, te da je od toga 16 muškaraca i devet žena.

- Putem kontakta sa pozitivnom osobom ili iz porodičnog žarišta zaraženo je 21 lica, dok ostale četiri osobe nisu navele kontakt sa pozitivnim licem", objasnio je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je u UKC-u Srpske smješteno 39 pacijenata sa teškom kliničkom slikom, šest je na respiratorima, a u izolaciji je devet osoba.

- Na Odjeljenju pulmologije sa lakšom kliničkom slikom je 35 pacijenata. Dakle, ukupan broj pacijenata je 89 - rekao je Šeranić.

On je dodao da se po jedna osoba od virusa liječi u bolnicama u Gradišci i Prijedoru, po tri u Doboju i Bijeljini i dvije u Istočnom Sarajevu.

Naglasio je i da se smanjuje broj onih koji su pod zdravstvenim nadzorom, te da je iz nadzora u Srpskoj ukupno izašlo 12.170 osoba.

U karantinskom smještaju u Srpskoj su ukupno 192 osobe.

Šeranić je naglasio da su, kada je riječ o epidemiji virusa korona, stvari pod kontrolom što smatra dobrim, te da riječ o usporenom toku epidemije.

- To je dobro i zbog smanjenja pritiska na zdravstveni sistem - rekao je Šeranić.

On je naveo da određen broj zaraženih starijih osoba dolazi iz seoskih područja, te istakao da se ljudi na tim područjima ne bi smjeli da okupljaju ni napolju, po dvorištima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana