U protekle četiri godine značajna ulaganja u opštine

Srna
U protekle četiri godine značajna ulaganja u opštine

LAKTAŠI - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Laktaši Ranko Karapetrović rekao je danas da je SNSD u toj opštini dobro organizovan za predstojeće lokalne izbore u BiH.

"Od osnivanja partije smo na vlasti u Laktašima i velika je odgovornost na nama da u saradnji sa građanima nastavimo taj posao uspješno kao do sada", rekao je Karapetrović novinarima u Laktašima, uoči sastanka članova Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora stranke iz Izborne jedinice dva.

On je dodao da su Laktaši po privrednoj snazi na trećem mjestu u Republici Srpskoj, ali da se sada suočavaju sa problemima usljed epidemije virusa korona, te da uvijek, u dogovoru sa rukovodstvom partije i Republike Srpske, traže načine kako da što bolje prevaziđu sve probleme.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić istakao je da je, zahvaljujući pomoći Vlade Srpske, od 2016. do 2020. godine u ovu lokalnu zajednicu uloženo 50 miliona KM u infrastrukturu.

"U to su bila uključena i sredstva našeg grada. Takođe, uspjeli smo da obezbijedimo i 59 miliona KM grantovskih sredstava od UNDP-a, Evropske komisije i iz drugih izvora i projekata. To je dokaz da je SNSD ozbiljna politička organizacija koja razvija Gradišku i zna da prepozna probleme i potrebe građana i privrednika", rekao je Adžić.

On je dodao da je pandemija virusa korona ostavila posljedice na privredu, ali da gradska vlast uz pomoć Vlade nastoji da prevaziđe i sanira te probleme.

"Takođe, sve kapitalne i infrastrukturne investicije želimo da dovedemo do kraja jer to znači brži izlazak iz krize", naglasio je Adžić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je cilj tog odbora kontinuitet u pogledu razvoja ove lokalne zajednice uz podršku republičke vlasti i stranačkog rukovodstva.

"Tim putem ćemo nastaviti i nakon lokalnih izbora", poručio je Dragosavljević.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su bile uspješne mjere koje je preduzela Vlada Srpske u vrijeme pandemije virusa korona.

"Planirane su i određene mjera lokalne vlasti koja će pomoći ljudima i nećemo stati na tome. Prnjavor je uz podršku Vlade uradio mnogo na planu infrastrukture. Gradnja auto-puta koji prolazi kroz našu opštinu mnogo je pogodovala razvoju. Dakle, pokazali smo u zadnje tri i po godine da je nemoguće razvijati se bez podrške viših nivoa vlasti. Mi smo u tome uspjeli i nadam se da će to građani prepoznati na predstojećim lokalnim izborima", naglasio je Tomaš.

Sastanku članova Izvršnog komiteta SNSD-a u Laktašima sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora stranke iz Izborne jedinice dva, koja obuhvata Gradišku, Laktaše, Prnjavor i Srbac, prisustvovuje partijsko rukovodstvo predvođeno predsjednikom i potpredsjednikom stranke Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana