U Narodnoj skupštini počeo izbor delegata u Vijeće naroda

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - U Banjaluci je počela druga posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu je izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske.

U toku je tajno glasanje narodnih poslanika za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da narodni poslanici srpske, hrvatske i bošnjačke nacionalnosti glasaju za kandidate svoje nacionalnosti.

On je, tokom druge posebne sjednice parlamenta, rekao da o izboru delegata u Vijeću naroda Srpske glasaju i ad hok odbornici.

Kao kandidati za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda predloženi su Nikola Kovačević, Živko Marjanac, Risto Marić i Branko Tomić, Darko Kremenović, Marinko Dragišić, Jasna Milešević i Gordan Balaban, Marija Topić Nikolić, Mladen Aničić i Stefan Mrgud, Dragutin Škrebić i Nebojša Raković, Dane Malešević, Ognjen Žmirić, Valerija Lakić, Vojislav Gligić i Milan Zečević, Ljubiša Krunić i Pero Karan, Snježana Višnjić i Spomenko Stojanović.

Kao kandidati za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda predloženi su Josip Jerković, Pero Josipović, Delfa Biberović-Šur, Dragan Juričević, Mijo Perkunić, Đuro Ivanović, Zdenka Gojković, Marina Stevanović Radošević, Bojana Derkuća Bevandić, Mirko Pandža, Jozo Tipurić, Marko Jorgić, Mladen Joksimović, Danijela Nikolić, Nada Tešanović, Sanja Kovačević, Mirjana Matanović Bundalo, Dragica Kovač i Marijana Ćalić.

Kao kandidati za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda predloženi su Amir Hurtić, Smail Mešić, Sejad Imamović, Almir Jašarević, Aida Prešić, Vedran Sofić, Alma Vidojević, Adnan Isić, Armin Hamzić, Dino Hotić, Adil Osmanović, Alija Tabaković, Dževad Mahmutović, Amina Kavazović, Anita Hodžić, Igor Bošnjak, Adnan Delić, Srebrenka Golić i Dijana Marjanović.

Kao kndidati za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda ostalih naroda predloženi su Danijel Puhalić, Željko Dragičević, Slaviša Mrkaja, Radenko Rikić, Jovana Čarkić, Danijela Koprivica, Franc Sošnja i Dušan Minov. 

Iz Narodne skupštine su napomenuli da je ova tačka povučena juče sa dnevnog reda prve posebne sjednice, jer je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH izdala saopštenje prema kojem je rok za žalbu na izbor delegata istekao noćas u ponoć.

Narodna skupština Republike Srpske CIK-u je na vrijeme dostavila sve liste za ovjeru, ali je CIK probio rok od 24 časa za njihovu verifikaciju, zbog čega je došlo do pomjeranja odlučivanja o izboru delegata za Vijeće naroda Republike Srpske.

Vijeće naroda Srpske čini po osam delegata Srba, Hrvata, Bošnjaka i četiri delegata iz reda ostalih naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana