U kombiju krijumčario 17 migranata

Nebojša Tomašević
U kombiju krijumčario 17 migranata

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na sinoć na regionalnom putu između Sapne i Kalesije M.Š. (41) iz Banovića zbog krijumčarenja ljudi te spriječili krijumčarenje 17 državljana Bangladeša, Pakistana i Avganistana.

Portal Kliks prenio je da su migranti pronađeni u njegovom kombiju, kada su ga zaustavili pripadnici Policijske stanice Sapna policijske uprave Kalesija, sinoć su oko 21 čas.

- Policajci su zaustavili i kontrolisali vozilo marke "folksvagen karavela" kojim je upravljao M. Š. Kontrolom unutrašnjosti vozila je utvrđeno da se u vozilu nalazi ukupno 17 stranih državljana, migranata. O svemu su obavješteni službenici Terenske kancelarije SIPA u Tuzli zbog poduzimanja daljih mjera - kazala je za portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

SIPA je saopštila da su tokom ove akcije njihovi pripadnici oduzeli su mobilni telefon i putničko vozilo za koje se sumnja da je korišteno prilikom organizacije prevoza krijumčarenih lica.
Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada.
SIPA je ovu akciju sprovela po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Službom za poslove sa strancima i Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana