U Borcu žele da savladaju Mostarce poslije nepunih pet godina: Nikom ne prijetimo, ali želimo pobjedu

Darko Pašagić
U Borcu žele da savladaju Mostarce poslije nepunih pet godina: Nikom ne prijetimo, ali želimo pobjedu

BANjALUKA - Poslije poraza na “Grbavici” fudbaleri Borca žele da se što prije vrate na pobjednički put, na kojem im je prepreka Zrinjski, sa kojim igraju u nedjelju od 17 časova na Gradskom stadionu.

Uz sve to, Banjalučani će imati motiv više jer su posljednji put Mostarce pobijedili prije nepunih pet godina. Naime, u sezoni 2015/16, savladali su ih 20. septembra 2015. godine na Gradskom stadionu sa 2:1.

- Poraz od Željezničara nas je ujedinio. Analizirali smo kritične momente koji su doveli do njega i žao nam je jer smo imali šansu da napokon dođemo do povoljnog rezultata na “Grbavici” - rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Za njega je pomalo nestvaran podatak da “crveno-plavi” toliko vremena poste u duelima sa Zrinjskim.

- Nevjerovatno mi zvuči da pet godina Borac nije pobijedio klub sa stadiona “Pod Bijelim brijegom”. Mostarski tim je u krizi rezultata, ali nije igre. Stvaraju šanse koje ne pogađaju i sigurno imaju veoma kvalitetan tim. Vidim da nam prijete, moj mladi kolega Mladen Žižović najavljuje osvajanje tri boda, ali znaju i oni gdje dolaze. Nećemo nikom prijetiti, ali na našem terenu idemo na pobjedu, koja bi nam puno značila, jer bismo onda ostali u borbi za vrh do reprezentativne pauze. Želimo da evropski meč dočekamo u što boljem raspoloženju. U prva dva domaća duela  ostvarili smo pobjede i želimo da nastavimo niz - kazao je Jagodić i dodao da u konkurenciji neće biti Aleksandra Subića, koji je još rovit.

Zrinjski će u Banjaluci biti oslabljen neigranjem bivšeg člana Borca Nemanje Bilbije.

- On je, po meni, među pet najboljih igrača u ligi. Sa njim i bez njega Zrinjski je ipak druga ekipa, jer on donosi dodatni kvalitet. Međutim, Zrinjski ima veliki kvalitet i širinu u igračkom kadru, tako da nema opuštanja - istakao je Jagodić.

Ofanzivni vezni Banjalučana Vladan Danilović na početku sezone igra u sjajnoj formi. Mladi fudbaler je bio strijelac na “Grbavici” i očekuje da nastavi sa dobrim izdanjima.

- Zrinjski po meni ima najbolji roster u ligi, ali na Gradskom stadionu se mi pitamo za konačan rezultat. Loš ulazak rivala u sezonu neće nas zavarati jer oni imaju kvalitet na svakom mjestu. Ipak, to nas samo motiviše, iskreno, jedva čekamo derbi i želimo da osvojimo nova tri boda. Što se tiče tih ranijih kritika, one su me ojačale i natjerale da postanem bolji. Zadovoljan sam formom, nastavljam da radim i vjerujem da mogu još da napredujem - istakao je Danilović.

I u ovoj sezoni uz Borac će biti banjalučka kompanija “Elnos”. Predsjednik kluba sa Gradskog stadiona Stojan Malbašić i direktor “Elnosa” Aleksandar Šukalo potpisali su sponzorski ugovor, koji će trajati do kraja ove sezone.

Premijer liga

1. Željezničar    3        3        0        0        7:1     9

2. Sarajevo 3        2        1        0        5:2     7

3. Široki B.       3        2        1        0        5:3     7

4. Borac     3        2        0        1        9:2     6

5. Sloboda 3        1        1        1        4:3     4

6. Velež     3        1        1        1        4:5     4

7. Zrinjski 3        1        1        1        1:2     4

8. Tuzla siti       3        1        0        2        1:2     3

9. Krupa     3        1        0        2        1:3     3

10. Radnik 3        0        2        1        1:3     2

11. Mladost        3        0        1        2        2:11   1

12. Olimpik        3        0        0        3        1:4     0

Ostali parovi

U ostalim susretima četvrtog kola sastaju se, subota: Mladost - Tuzla siti (17 časova), Velež - Krupa (19), Sloboda - Željezničar (19), nedjelja: Radnik - Široki Brijeg (19), Olimpik - Sarajevo (16. septembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana