U Bijeljini izuzetno pogoršana epidemiološka situacija, sutra širi sastanak

Srna
U Bijeljini izuzetno pogoršana epidemiološka situacija, sutra širi sastanak

BIJELjINA- U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini sutra će, zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije, biti održan sastanak direktora svih zdravstvenih ustanova primarnog nivoa koje gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici sa članovima Kriznog štaba ove zdravstvene ustanove.

Sastanak će biti održan u 8.30 časova, nakon čega će u 9.40 časova biti održana pres-konferencija ispred zgrade nove bolnice.

U protekla 24 časa u Bijeljini su registrovane 82 osobe kod kojih je potvrđen virus korona, a u kovid bolnici je hospitalizovan 41 bolesnik.

Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, na kiseoničkoj terapiji je 27 bolesnika, od kojih su troje na veoma visokim dozama kiseonika i njihova klinička slika je izrazito teška.

Iz bijeljinske Bolnice je ponovljen apel građanima da shvate ozbiljnost situacije i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, kako bi se zaustavila dalja ekspanzija infekcije virusom korona.

"Epidemiološka situacija je veoma ozbiljna, ali je bijeljinska bolnica dočekuje organizovano", saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

U Bolnici "Sveti vračevi" je, s ciljem adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije, potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela bolnice i svi ambulantni pregledi obavljaju se u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana