Tuzla za zaštitu granice od nelegalnih migranata Graničnoj policiji dala 120.000 KM

Srna
Tuzla za zaštitu granice od nelegalnih migranata Graničnoj policiji dala 120.000 KM

SARAJEVO - Granična policija BiH dobila je od grada Tuzla 120.000 KM, koliko je obezbijeđeno u budžetu ovog grada za 2020. godinu.

Iz Granične policije saopšteno je da je riječ je o finansijskoj podršci s ciljem zaštite granice od nezakonitog ulaska migranata na područje BiH.

Donirana sredstva Granična policija BiH će utrošiti transparentno, namjenski i isključivo za jačanje kapaciteta ove policijske agencije, ističe se u saopštenju.

Direktor Granične policije Zoran Galić zahvalio je za donaciju, kao i svima onima koji su u skladu sa svojim mogućnostima pružili podršku.

- Isto tako želim zahvaliti i bivšem ministru bezbjednosti BiH Fahrudinu Radončiću koji je za svog mandata inicirao da se vlasti na svim nivoima uključe kako bi se adekvatno odgovorilo na migracijsko pitanje jer jasno je da je najveći teret upravo na Graničnoj policiji BiH - dodao je Galić.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanom nivoom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je veoma važan svaki vid donacije koji pomaže ovoj policijskoj agenciji, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana