Tužilaštvo od suda traži jednomjesečni pritvor za Golića

N.T.
Tužilaštvo od suda traži jednomjesečni pritvor za Golića

BANjALUKA – Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je jednomjesečni za načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darka Golića (60).

 - Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Osnovnom sudu u Banjaluci zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem - saopštilo je Tužilaštvo.  Dodaje se da terete Golića da je navedeno krivično djelo počinio dana 19. januara na štetu tridesetšestogodišnjaka.

-Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora stavio zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo - navodi se u saopštenju. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Golić je uhapšen prije dva dana zbog sumnje da je u prostorijama Klinike obljubio pacijenta, koji je oženjen i ima dvoje djece.

Golićev advokat Jevto Janković je kazao juče da Golić nije počinio djelo za koje se tereti i da se branio ćutanjem.

 -Samo je rekao da je radio po pravilima struke i da to za šta ga sumnjiče nije uradi-kazao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana