Tužilaštvo BiH: Najvjerovatnije pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka iz Večića

Srna
Tužilaštvo BiH: Najvjerovatnije pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka iz Večića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da se pretpostavlja da posmrtni ostaci, pronađeni na nepristupačnom terenu u planinskom području opštine Kneževo, pripadaju Bošnjacima iz kotorvaroškog mjesta Večića, koji su u novembru 1993. godine pokušali da se preko Vlašića prebace do Travnika.

Tokom procesa ekshumacije biće angažovan stručni deminerski i alpinistički timovi, naveli su iz Tužilaštva.

U saopštenju se podsjeća da su posmrtni ostaci pronađeni na lokalitetu Duboka- Duboki potok i da se pretpostavlja da je riječ o više osoba.

Tužilac i stručni saradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH koordinisali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije.

Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestala lica, kao i predstavnici preživjelih.

Lokaciju obezbjeđuju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navode iz Tužilaštva i dodaju da će ekshumacija biti nastavljena.

Iz Agencije za sitrage i zaštitu (SIPA) juče je saopšteno da je u mjestu Duboka, u opštini Kneževo, 3. juna pronađeno više posmrtnih ostataka iz proteklog rata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana