Trogodišnja djevojčica iz nastradale mostarske porodice Krstić uskoro izlazi iz bolnice

GS
Foto: Klix.ba

MOSTAR - Trogodišnja djevojčica G.K., jedini preživjeli član mostarske porodice Krstić, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći na Buni, uskoro će biti otpuštena iz bolnice.

Ona je zadobila teške povrede zbog čega je i operisana, a trenutno je u stabilnom stanju.

Kako je za portal Kliks potvrđeno trogodišnjoj djevojčici su svi nalazi uredni ili bolji nego što su bili te će biti uskoro otpuštena iz bolnice na kućnu njegu, koja će trajati jako dugo.

"Moraće nositi još godinu dana longete. Ali CT glave joj je uredan, i svi nalazi su joj uredni ili puno bolji nego što su bili. Planira se otpust uskoro na kućnu njegu, ali nije još određen tačan termin", navedeno je mostarske bolnice.

Trogodišnja G.K. je zadobila povrede opasne po život i ljekari su je hitno operisali u SKB-u Mostar, dok su njeni otac Boris (35), majka Marijana (34) i brat Roberto (9) smrtno stradali u automobilu Reno Senik na mjestu nesreće koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton kod Bunskih kanala.

Oni su nastradali u nesreći koja je šokirala Hercegovinu i u kojoj su učestvovala četiri automobila, Mercedes, dva BMW-a i Reno Senik. 

Četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene, među kojima je i trogodišnja djevojčica tragično stradale porodice Krstić.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. 

Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac (46), za kojeg nezvanični izvori tvrde da je učestvovao u utrkivanju s Mercedesom kojim je upravljao Mile Doko (31).

Tužilaštvo HNK koje vodi istragu, ove navode ne potvrđuje, ali nije dalo ni ni informacije o eventualnom istražnom pritvoru za moguće zajedničke krivce za tragediju zbog koje je na dan sahrane, 27. septembra bio proglašen danom žalosti u Mostaru.

U cilju rasvjetljavanja slučaja Kantonalno tužilaštvo HNK je naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći,te kako je navelo poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana